Over mij

Ik ben een absolute cappuccino liefhebber 😉

Over mij Silvia

Hey, ik ben Silvia, leuk dat je op mijn website komt kijken.

Ik heb 20 jaar in een middelgrote onderneming gewerkt vooraleer ik de stap durfde zetten om voor mijzelf te starten. Ik haal mijn plezier en energie uit het 1 op 1 helpen van eenmanszaken en kleine bedrijven. Ondernemers die vooruit willen met hun zaak maar het even niet kunnen door gebrek aan de juiste kennis of het gemis van een helder marketing stappenplan.

Wie mij op Instagram volgt, weet daarnaast dat ik van nature een enthousiaste aard heb, kan genieten van kleine dingen, regelmatig sport en een absolute liefhebber ben van cappuccino.

Wanneer ik terugkijk naar mijn verleden ben ik altijd een plantrekker geweest. Hulp vragen was niet aan mij besteedt. Ik wou niemand ‘lastig vallen’, ik zou het wel zelf doen!

Tot ik er rond mijn dertigste ineens voor een tijdje zelf niet meer over kon beslissen…

Ik had ineens geen keuze meer​

In het jaar van 9/11 viel ik tijdens een teambuilding van een klimmuur, een val van maar liefst 8 meter. Daarbij verbrijzelde ik mijn hiel en brak mijn rug waardoor ik mij in het begin zelfs niet meer zelfstandig op mijn zij kon draaien in bed. Ik had voor alles hulp nodig. Er startte een lange revalidatie.

Deze intense ervaring was een enorm belangrijke leerschool waar ik moest accepteren dat ik niet alles alleen kon.

Het was een moeilijke periode die achteraf alleen maar positief bleek te zijn.

Het deed mij beseffen dat je met hulp meer kan doen en verder kan geraken.

Dat het absoluut geen falen is wanneer je hulp vraagt maar dat je net beter en vlotter vooruit zal gaan. 

Stap voor stap ging ik ervoor

Ik begon goed te kijken naar crawl zwemmers en er steeds meer over te leren. Stap voor stap ging ik ervoor, soms ging het vlot, dikwijls ging het minder vlot maar ik bleef er toch voor gaan. Ook mijn conditie moest worden opgebouwd, na 25 meter zwemmen was ik bekaf maar ook dat hield mij niet tegen… ik wou het leren en zou het leren!

Consistentie gaf resultaat

Week na week, maand na maand, jaar na jaar vond je mij om 7u ’s ochtends in het zwembad. Rustig aan werd ik, bijna onopvallend, steeds beter. Ik merkte na een jaar dat ik mij kon meten met de snellere zwemmers en na enkele jaren durfde ik zelfs met gemak zwemmen tegen een getrainde triatleet. En hij deed het niet beter dan mij 😉

Maar waarom vertel ik je dit allemaal?

Wel, deze ervaring heeft mij 6 belangrijke stappen gebracht die niet enkel mij maar ook mijn consultants helpen om resultaten te bereiken.

1. Hulp vragen helpt je vooruit

Het is ok om hulp te accepteren.

Nee, het is niet zwak.

Nee, je valt niemand lastig.

Meer nog, wanneer je hulp kan aanvaarden ga je niet alleen sneller maar ook beter vooruit.

2. Consistentie is belangrijk​

Ook al zie je het resultaat niet onmiddellijk, je bent het wel degelijk aan het opbouwen.

Het is er echt wel, ook al is het vandaag nog onzichtbaar.

3. Geef jezelf voldoende tijd

Een goede conditie (zaak) opbouwen heeft tijd nodig.

En dat is prima want dan heb je voldoende ruimte om een goede basis op te bouwen vooraleer je gaat concurreren tegen een getrainde atleet (concullega).

4. Geloof in jezelf

Want als jij dat al niet doet, gaat iemand anders dat zeker niet doen.

We hebben allemaal twijfels en onzekerheden. Het goede nieuws is dat je hier aan kan werken. Wat heb jij nodig om in jezelf te geloven? Zullen we het samen uitzoeken?

5. Vind jouw weg

Door mijn kwetsuren waren mijn sportieve opties in die periode enorm beperkt.

Ik heb kort getreurd om wat niet kon en daarna gezocht naar wat WEL kon. En daar ben ik voluit voor gegaan.

6. Ken je doel

Weet waarom je iets doet en zorg ervoor dat dat ‘iets’ belangrijk genoeg is voor jou.

Mijn rug sterk houden was gigantisch belangrijk voor mij waardoor ik ook op moeilijke momenten om 6u opstond om om 7u in het zwembad te duiken.

Mijn doel is om mensen met een eenmanszaak of kleine onderneming in haalbare stappen te helpen om een marketingstructuur op te bouwen die volgers aantrekt en omzet naar klanten.

Persoonlijk, in begrijpbare taal, met een positieve aanpak en als het nodig is ook eens een sjot onder je gat 😉

Niet enkel om het hoofd – marketinggewijs – boven water te krijgen maar om zelfs te durven zwemmen tegen een getrainde triatleet.

Ben jij er klaar voor om je te laten onderdompelen in de fascinerende wereld van marketing en zo je zaak de boost te geven die ze nodig heeft?